Massagepraktijk Hands in motion

Oorkaarsentherapie

Oorkaarsentherapie is een "warmtetherapie" die pijnverzachtend werkt, het lichaam ontspant, en de doorbloeding stimuleert, wat belangrijk is voor genezingsprocessen. Het gebruik van oorkaarsen is een oude natuurgeneeswijze volgens Indiaanse traditie. Het gaat hierbij om met de hand gerolde stroken linnen, gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden. Oorkaarsen zijn gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen.

 

Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, door de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage aan het trommelvlies en de gehoorgangen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en is er een onmiddellijk effect op de drukregeling in het oor. Dit wordt door gebruikers ervaren als een gevoel van welzijn, bevrijding en verlichting van oor- en neuszone. De lokale aanvoer van warmte stimuleert de perifere bloedsomloop, verstrekt het immuunsysteem en de zuiverende
werking van het lymfesysteem. Daarnaast is er een positieve werking op de energiepunten in het lichaam.

 

Oorkaarsentherapie kan worden toegepast met een zachte ontspannende muziek op de achtergrond om het gebeuren te begeleiden. Een oorkaarsensessie wordt altijd aan beide oren uitgevoerd. Deze therapie kan preventief worden ingezet bij mensen met hooikoorts, om de weerstand te verhogen.

 

Gekende toepassingsgebieden zijn:

 

Contra indicatie's

 

Deze therapie is niet geschikt als men op de dag van behandeling een geperforeerd trommelvlies of oorontsteking heeft. Hij is tevens ongeschikt voor epilepsiepatiënten.