Massagepraktijk Hands in motion

Massage

Massage is een van de oudste vormen van geneeskunde. Al duizenden jaren wordt ze toegepast om zieken te genezen en pijn te verlichten.Het effect van massage is zowel fysiek als psychisch.

Massage helpt bij het reduceren van pijnlijke spanning of verkramping in de spieren, die het gevolg kan zijn van blessures, overbelasting of van jarenlang opgehoopte emoties. Het pijnstillende effect van massage veroorzaakt een reflex van de zenuwen, die de spierspanning vermindert.Onderzoek heeft uitgewezen dat elke vorm van massage de bloedsomloop bevordert en de hoeveelheid hemoglobine en zuurstof in het bloed doet toenemen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en genezingsprocessen worden versneld.Ook het afweersysteem, de spijsvertering, de inwendige klieren en de ademhaling worden gestimuleerd. We kunnen massage als het ware als een verjongingskuur zien.Op het mentale vlak verlicht massage niet alleen gevoelens van spanning en onrust, maar maakt ook gevoelens van welzijn en vreugde los. Men wordt zich meer bewust van zijn lichaam als geheel en men kan positieve en vitaliserende energie aan zichzelf schenken.

Hoe kun u zich voorbereiden

Zorg er voor dat u gedoucht bent, wel zo prettig voor de hygiëne. Probeer niet al te gehaast te komen op de afspraak. Het is aan te raden om niet met een te volle maag op de afspraak te komen. Zet u mobiele telefoon uit, zodat u niet gestoord wordt tijdens uw massage. Alle niet gemasseerde delen van het lichaam worden afgedekt met handdoeken.

Wanneer mag er niet gemasseerd worden

Er mag niet gemasseerd worden bij: